Posted on

Hajápolás: a legjobb tippek a gyönyörű, egészséges haj

Hajápolás: az egyéni igényekre való odafigyelés
Haj, mint egyéni, mint a hordozó, ezért nagyon különböző igényeket. Ezért a szépségipar létrehozott egy olyan piacot, amely annyira telített különböző hajápolási termékek, hogy gyakran elveszíti orientáció.

És bár minden a mi haj problémák kínálnak egy javasolt megoldás formájában sampon, kondicionáló, maszk vagy kezelés a szupermarket polcon, mi általában még mindig nem elégedett a hajunkkal? Mindig van mit javítani és változtatni, mert egyre több termék még többet ígér.

Hosszú távon ez a túl sok haj és fejbőr több kárt okozhat, mint te jól. A haj hozzászokik, lesz unalmas, vagy kövér túl gyorsan után, amit próbálunk megjavítani még több mosás.

Ha úgy érzi, hogy annak ellenére, hogy a gondozás, akkor nem felel meg az egyéni igényeinek a haj, a következő tippek segítségével kap egy természetes szép, egészséges frizura.

Tipp 1: Zsíros Haj? Kevesebb mosás!
Az olajos haj kell elhalasztani a hajmosás
A szakértők nem értenek egyet azzal, hogy milyen gyakran mossa meg a haját. Azonban azt tanácsolják, a napi hajmosás samponnal. Napi sampon Tisztítás serkentheti a termelés a zsír a faggyúmirigyek a fejbőr, hogy kompenzálja az állandó eltávolítása természetes zsírok.

Tehát ez egy ördögi kör: zsíros haj mosott ki, majd termel egy növekedés a zsír, hogy helyreállítsa az egyensúlyt, és a legvalószínűbb, hogy szeretné szabadítani a haját a zsír és mossa meg újra.

Ugyanakkor a zsírtermelés egy természetes folyamat, ami szintén fontos a gyönyörű, egészséges haj számára. Amit mi hajzsírnak hívunk, az a sebum, ami a fejbőrön van, és a haj körül fekszik, mint egy védő réteg. Sebum először lesz rugalmas és fényes. Valójában azonban sok ember faggyúmirigyek termel túl sok jó, a haj gyorsan túl zsíros. Ez számos oka lehet, például környezeti hatások, hormonok, vagy nem megfelelő ellátás.

Ezért, hogy ellensúlyozza a túltermelés a faggyúmirigyek, segít azonnal mossa még zsíros haj, és várjon néhány napot. Mert nem serkenti tovább a faggyúmirigyeket, és kevesebb zsírt termel. Wean haj a napi mosás eltarthat néhány hétig, de az egyetlen módja annak, hogy szabályozza a termelés sebum.

Hajápolás tipp 2: ha mossuk, majd megfelelően
Sok hajápoló termékek kémia. Ebben az esetben a tiszta olaj, például, olívaolaj is nagyon tápláló
Ha megmossa a haját többször vagy csak egyszer egy héten: fontos, hogy olyan termékeket használ, amelyek a lehető legkevesebb szintetikus anyagot tartalmaznak, mert gyakran veszélyesek a szervezet egészségére, valamint a környezetre.

A közönséges kozmetikumok olyan szövetekre vonatkoznak, mint a nátrium-lauril-szulfát, a propilénglikol, a polietilén-glikol és a parabének. A propilénglikol például olajszármazék, amelynek nedvességet kell kötnie. Ugyanakkor irritáló hatással van a bőrre, és allergiás bőrreakciókat okozhat. Ezen kívül fennáll annak a veszélye, hogy a bőr végül áteresztő más toxinok más bőrápoló termékek, amelyek aztán felhalmozódnak a szervezetben.

Egy másik kritikus kérdés a sampon az általánosan használt szilikonok a hagyományos termékek. A szilikonok biztosítják, hogy a lázadó és száraz, úgy tűnik, gondoskodott és gondoskodott róla, mert rétegként fekszik az egyes haj körül. Ennek eredményeként, úgy tűnik, sima, fényes és terjedelmes.

De ez alatt a réteg alatt a haj általában nem megy jól, mert megakadályozza, hogy a tápanyagok, a nedvesség és a zsír áthatoljon a hajba. Így először szilikonok nyújt felülete fényes, sima, de hosszú távon vezetnek, hogy az alultápláltság, a haj fontos tápanyagok, ami számukra porózus száraz.

Így figyelni, hogy a haj mosás:

Természetes kozmetikai samponokhoz való hozzáférés: megtagadják a szilikonokat, az ásványolajokat és a parabenseket, nem használnak szintetikus illatanyagokat, festékeket és tartósítószereket, és növényi eredetű lágy felületaktív anyagokkal tisztítják, valamint tiszta növényi kivonatokkal ökológiai termelésből
A szomszéd sampon, ezért a vásárlás természetes kozmetikumok: megfelelő tömítés, mint például Natrue-seal, hogy utasításokat. A Codecheck app is segít felismerni zavaró összetevők.
Próbálja ki az úgynevezett “no Poo” módszer alternatívaként, így hagyja a sampont teljesen. Ehelyett használhatja láva vagy gyógyító föld, rozs liszt, kávé vagy gesztenye, hogy mossa meg a haját. Ez a módszer igényel némi tesztelést, hosszú ideig a kiigazítás, de egy jó alternatíva azok számára, akik egy nagyon érzékeny fejbőr, vagy csak szeretné, hogy csökkentse a műanyag csomagolás.
Ranglista Szerves Sampon
Ranglista: a legjobb organikus samponok
Ezen az oldalon már készített az Ön számára a legjobb szerves samponok nélkül vegyi anyagok a legjobb összeállított listán….

Tipp 3: kerülje a túl sok styling termékek
Minden haj probléma termék-de kell használni takarékosan
Hogy kiegyenesítse a hajat, göndör, több kötet vagy több összefűzött? Természetesen mindenhez különböző berendezések és stílusos termékek tartoznak. Rövid távon, akkor használja, hogy a haj olyan formában, hogy úgy néz ki, jobb és szebb az Ön számára. De hosszú távon, a stílus és a stílus termékek károsíthatják a hajat.

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az eszközök, mint például a hajvasalók és a Hajsütővasak rendkívül magas hőmérsékleten működnek, ami lehetővé teszi a haj formázását, és így is maradnak órákig. Ha túl gyakran teszi ki a haját ilyen magas hőmérsékletnek, az gyors hasadáshoz vagy szárazsághoz vezethet.

Másodszor, sok termék van egy igazi kémiai koktél, hogy soha nem fogja etetni a tested. A hajlakkban is el van rejtve, a hab ellenáll az egészségnek.

Például a haj spray-k közé tartozik a filmkészítők. Ezek az aktív összetevők fekszik a haj körül, tartja őket a kívánt formában. De mivel feloldódnak a spray-ben, és mikropartikumként permetezik őket, belélegezhetők, így bejuthatnak a tüdőbe. Ezért azok az emberek, akik a légzési traktus problémák kell maradjon távol a hajlakk.

Alternatívák a hajhab spray-k és gélek helyett. Ennek során az összetevőkre is nagy figyelmet kell fordítaniuk, és meg kell vásárolniuk a legjobb tanúsított természetes kozmetikumokat.

Elvben azonban az összes styling termékben a lehető leggazdaságosabban kell felhasználni őket. A sebum termelését kiegyensúlyozatlanná tehetik, és a fejbőr szárazságához vezethetnek. Az alkohol a hajzselében zsírtalanítja a fejbőrt, szilikont tartalmazó termékeket, megakadályozza a bőr leheletét, a hajlakk irritálja és tovább szárítja a fejbőrt. Ez az egész kényelmetlenné teheti, nem pedig gyönyörűvé a hajaddal és a fejbőröddel.